mti-horthy-miklos.jpg

 Horthy Miklós történelmünk sokat vitatott, de még sem eléggé is szereplője. A 45-után hatalomra került kommunistáknak elemi érdeke volt a kormányzó besározása. Még is ezek a szocialista negatív klisék vannak elterjedve, a rendszerváltás nem hozta el az igazság kiderítését. Ma is jelentős nemzetközi érdekcsoportok vannak, amelyeknek érdeke magyar nemzeti öntudat gyalázása, az ország megnyomorítása, és sajnos belföldi támogatóik is akadnak.

Ezért volna szükség egy olyan filmre, vagy méginkább egy monumentális trilógiára amely hitelesen, történelmi hűséggel bemutatná a kormányzó életét, példát állítva a mai ifjúság elé.

A trilógia első része lehetne a                           "Tengernagy".

250px-SMS_Novara.jpg

Amely bemutatná Horthy Miklóst, a tengerésztisztet az Otrantói csata hősét. A film bemutathatná az ifjú Horthy ázsiai kutatóútjait, barátságát a híres íróval James Joyce-val.Végigvezethetné az I.világháború adria tengeri harcainak legfontosabb eseményeit.

- Az U-8B tengeralattjáró átvitele az Angol-Francia tengerzáron.

- Az adriai flotta átszervezését

- Tengeri csatát San Giovanni di Meduánál

- Az Otrantói győzelmes csatát a túlerőben lévő brit-francia-olasz flotta ellen. 

A Trilógia második része lehetne a                 "Kormányzó".

300px-Horthy_Miklós_fehér_lovon.jpg

A filmben be lehetne mutatni a trianoni döntés szörnyű igazságtalanságát, az elüldözöttek szenvedéseit, és az európai történelem leggyalázatosabb gaztette elleni tiltakozásokat.

revizios_liga_origi.jpgnem_nem_soha.jpg

 Amely bemutathatná a trianonban megcsonkított, kifosztott megalázott ország újjáéitését. Az országot elűzött menekültek százezrei árasztották el, a kisantant blokádja, nemzetközi elszigeteltség, a hatalmas jóvátételi kötelezettségek ellehetetlenítő, megnyomorító hatása ellenére mégis újraindult az élet, újraindult a fejlődés.

 

Klebelsberg Kunó újraszervezte a közoktatást, Szent-Györgyi Albert Nobel díjat kapott.Megépült a csepeli szabadkikötő, villamosították a Budapest-Hegyeshalom vasútvonalat, fejlődött az ipar, Csepel-Művek, Győri Wagon és Gépgyár, Diósgyőr, Tungsram, Péti Nitrogén művek.Az egészség és nyugdíjbiztositás bevezetése, amely csaknem egy évtizeddel megelőzte az Egyesült Államok szociális rendszereit.  Gömbös Gyula miniszterelnöksége idején sikerült kikerülni a nemzetközi elszigeteltségből, 1932-ben eltörölték a jóvátételi kötelezettséget. ( Az 1947-es jóvátételt még mindig fizetjük ). Megkezdődött Trianon fokozatos reviziója. BecsiDont.GIF

erdélyi_bevonulás.jpg

Felemelő érzés lenne a filmben a kárpátaljai, felvidéki és erdélyi bevonulások monumentális képi felidézése.

A trilógia harmadik része a Budapesti zsidóság megmentése lehetne.

A trilógia harmadik részében be lehetne mutatni egy nagy államférfi óriási drámáját, ahogy az események viharában óriási felelősségtudattal irányitja az ország kormányrúdját és megpróbál ember maradni az embertelenségben. Miküzben a XX.század európájában szörnyűséges trendek alakultak ki.

Korábban Közép-Európában ismeretlen volt a fajelmélet, a rasszizmus ami tipikusan a gyarmattartó hatalmak ideológiája volt.  Wilson amerikai elnök meghirdette európa faji, etnikai újrafelosztását. A Versaillesi békerendszer következményeként milliókat deportáltak vagy üldöztek el lakóhelyükről. Ezt követően a Wilson által behozott faji, etnikai szemléletmód határozta meg az európai politikai gondolkodást. Az elcsatolt területekről Magyarországra mintegy 350 000 menekült érkezett.

1920 és 1946 között deportálások, népirtások, kitelepitések, jogfosztások korszaka jött el, ez lett a trendy.

Az örmény népirtás 6-800 ezer áldozattal járt.

Sztálin 6-10 millió ukránt éheztetett halára.

Sztálin közel  kétmillió Lengyelt deportált, de egész népeket csecseneket, krimi tatárokat deportáltak szibériába vagy kazahsztánba.

Az USA deportálta japán származású állampolgárait.

A britek közel másfél millió embert éheztettek halálra bengáliában.

A nagy világbirodalmak újrakezdték a világ újrafelosztásáért folytatott harcot.Magyarország ameddig lehetett megpróbált kimaradni a nagy világégésből, és inkább békés diplomáciai eszközökkel törekedett a trianoni diktátum békés revíziójára. Amikor Hitler megtámadta Lengyelországot, Horthy nemcsak hogy visszautasitotta a Lengyelország elleni háborúban való részvételt, de befogadott mintegy 100 ezer lengyel menekültet. Kassa bombázására után elkerülhetetlenné vált Magyarország belesodródása a háborúba.

Ekkor európa nagy része már hitler uralma és befolyása alá került. Magyarország volt azon kevés helyek egyike, ahol még működtek az emberi jogok, ahol nem üldöztek senkit nemzetisége származása alapján.Magyarországon született európa első esélyegyenlőségi törvénye is, amely minden nemzetiség és népcsoport számára biztosította, hogy számarányának megfelelően részt vehessen a felsőoktatásba.

 A filmben rendkívüli drámai helyzeteket lehetne bemutatni.

Mi a teendő amikor a szovjet légierő magyar városokat bombáz ?

Amikor Hitler felkéri a Lengyelország elleni háborúban való részvételre és Horthy nemet mond.

Amikor megpróbál kilépni a háborúból, de az angolszász hatalmaknak már nem érdeke a magyar kiugrás, mert félnek hogy nem az Elbánál, hanem a Szajnánál találkoznak a vörös hadsereggel.

A klessheimi találkozó

A német megszállás pillanata amikor nincs igazán jó választás és  Horthy Miklós végül Szombathelyi Ferenc tanácsára végül mégis úgy dönt, hogy a véráldozatok minimalizálása érdekében a helyén marad.

Amikor kiderül, hogy a németországba kölcsönzött zsidó munkaerőt megsemmisítő táborokba vitték, és a megszállt országok közül egyedül Magyarországon a maradék kormányhű fegyveres erők bevonásával megakadályozzák a budapesti  zsidók deportálást. Az esztergomi páncélosok a kormányzó parancsára Koszorús Ferenc ezredes vezetésével a csendőrlaktanyák elé vonulnak, és leállítják a további deportálásokat.

Amikor fia életével zsarolják meg az idős kormányzót, és fürdőszobában fegyverrel kényszerítik Szálasi kinevezésének aláírására.( Több történész még Karsai László is, kételkedik, hogy Szálasi kinevezését valóban személyesen Horhty Miklós irta alá vagy csak a kabinetfőnöke  hamisitotta alá ).

Miután Horthy Miklós nem működik együtt a német megszállókkal, őt magát is deportálják.

Egy ilyen filmtrilógia valóban méltó megemlékezés lenne az egykori kormányzóról. Segítene tisztán látni az eldurvult történelmi és politikai vitákban amire mindenképp szükség lenne a hosszú évtizedeken keresztül uralkodó balliberális történelem hamisitással szemben.

Segitené a megbékélést magyarok és zsidók között, mert azt hangsúlyozná ami összeköt és nem azt ami gyűlöletre sarkall.

Valószinüleg széles nemzetközi médiafigyelmet váltana ki és segitené hogy európa és amerika szembenézzen történelmi felelősségével, amit Magyaroszág megcsonkitásával és a faji, etnikai politizálás felszitásával okozott.

Sz.Cs.

 http://mek.oszk.hu/02100/02185/html/207.html

http://www.xxszazadintezet.hu/bemutatkozo/bemutatkozo/katyn_konferencia_schmidt.html

http://kmf.uz.ua/mr/5_gereben.html

http://hu.wikipedia.org/wiki/Lengyelorsz%C3%A1gi_hadj%C3%A1rat

 

 

 

 

 

 

.

Szerző: Nem leszünk gyarmat !  2014.04.21. 16:04 Szólj hozzá!

Címkék: holokauszt Történelem Horthy II.Vh Gábriel Arkangyal

A bejegyzés trackback címe:

https://nlgy.blog.hu/api/trackback/id/tr126042368

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása