1. Magyarország alkotmányos demokratikus jogállam, amely maradéktalanul betartja a nemzetközi szerződéseket, úgymint az ENSZ menekültügyi egyezményt, a schengeni megállapodást illetve a Dublini egyezményt is, annak ellenére  a dublini egyezménnyel alapos emberi jogi aggodalmaink és kifogásaink vannak.

  A dublin III egyezmény ellentétes az ENSZ menekültügyi egyezményével, mivel korlátozza a menekültek szabad mozgását, illetve ellentétes az uniós alapértékekkel, Európában az emberek szabad mozgását biztosítani kell a schengeni zónán belül, ez uniós alapjog, az ENSZ menekültügyi egyezménye szerint tilos diszkriminációt alkalmazni a befogadott menekültek és a saját polgárok között. A Dublin III egyezmény felrúgja mind az Uniós alapelveket, mind az ENSZ menekültügyi egyezményét, illetve az emberiesség és a humanizmus általános elveit. 

Magyarország tiszteletben tartja az emberi jogokat, és kiáll az emberi jogok érvényesitéséért, ezért is gondoljuk, hogy az Európai Uniónak meg kell szüntetni szégyenletes Dublin III egyezményt, amely leginkább a cári oroszország azon gyakorlatára emlékeztet, amely szibériába deportálta a nemkivánatos elemeket. Ugyanúgy elfogadhatatlan és embertelen az a javaslat, amely kényszerbefogadást és kényszerlakhelyet kiván kijelölni a menekültek számára, olyan országokban ahol a menekültek nem beszélik a befogadó ország nyelvét, és a szegénység miatt nem biztositott a megélhetésük. Persze a kényszer kitoloncolásokat ( deportálásokat ) a fejlettebb tagországok saját uniós polgáraikkal szemben is alkalmazzák, például rendszeresen visszatoloncolnak betegeket, szegényeket,romákat és más hátrányos helyzetű kissebségeket. Ez persze nem zavarja ezen országok, médiáit abban hogy utána teleszemeteljék a világsajtót, állítólagos magyarországi rasszizmussal és diszkriminációval.

Magyarország kész befogadni olyan menekülteket, akik kifejezetten Magyarországra szeretnének költözni, itt szeretnének dolgozni, élni beilleszkedni és betartják törvényeinket. Különösen szívesen fogadunk orvosokat, egészségügyi szakdolgozókat, mérnököket, fizikusokat, IT szakembereket, vegyészeket, gépészeket, tudósokat. Külön előnyt jelent ha valaki beszél magyarul és ismeri a magyar kultúrát és történelmet és be tud illeszkedni egy keresztény kultúrába és magáévá tudja tenni a kereszténység értékeit.

De nem kívánunk olyan bevándorlókat akiket valamely uniós hatóság kényszerből telepítene az országba, aki nyelvismeret nélkül egy szegény országrészben csak frusztrációként élné át, az uniós politika embertelenségét.

Magyarország az uniós csatlakozás után jelentősen szegényedett, az ország vállalati jelentős részben külföldi tulajdonba kerültek, sok gyárat, üzemet bezártak és depressziós elszegényedett térségek alakultak ki.

00213766.jpg20140508miskolc-disogyor-szamozott-utcak-kitelepites3.jpg

Tudjuk , hogy a migránsok számára magyarország nem elsődleges célpont, hisz magyarországról is az EU gazdagabb országaiba vándorolnak az emberek a jobb élet reményében. Így érthető ha a menekültek Németország, Svédország, Norvégia, Luxemburg, Nagy Britannia ,Belgium, Hollandia, Dánia felé igyekeznek.

Magyarország soha nem volt gyarmattartó hatalom, igy a magyar nyelv a világ nagy részén ismeretlen. A korábbi gyarmatokon élő menekültek jelentős része angolul, franciául, olaszul, németül beszél de magyarul nem, ezért sokkal nagyobb teher számukra idegen nyelvi környezetbe történő beilleszkedés. Magyarországon az emberek magyarul beszélnek, a magyar nyelv jelentősen eltér a többi európai ország nyelvétől. Ezért is embertelennek tartanánk, ha valakit olyan országba kényszerítenének, ahol meg sem tud szólalni, ő sem ért másokat és őt sem értik. De akik, önként itt kivánnak beilleszkedni és elfogadják itt Európa relative szegényebb országában szeretnének a magyar emberekkel együtt keményen dolgozni az ország fejlődéséért, arcuk verítékével keresni kenyerüket, és vállalják hogy közben megtanulják a magyar nyelvet, kultúrát, történelmet azokat befogadhatjuk.  

Magyarországon elsősorban orvosok, egészségügyi szakalkalmazottak, mérnökök, IT szakembereknek,  lakatosoknak, hegesztőknek, autóipari szakembereknek, henteseknek van esélye, hogy szakmájukban munkát találjanak, szakképzetlenek leginkább a közfoglalkoztatásban, illetve mangalicatelepeken vannak lehetőségeik.

170519_g.jpg

   mangalica11.jpg

Magyarország nem határos a háborús övezetekkel, igy magyarországnak nincs közvetlen befogadási kötelezettsége, különösen nincs azokkal szemben akik nem tartják be az ország törvényeit.

Magyarország területén jogtalanul tartózkodó menekültek kiutasithatók.

Az ENSZ menekültügyi egyezmény 31. cikkelye csak az esetben védi a jogtalanul az ország területére érkező menekülteket, ha közvetlenül olyan országból érkeznek, ahol életük nincs biztonságban. Törökország, Bulgária,  Románia, Görögország, Macedónia, Szerbia mind biztonságos jogállamok, ezért azon menekültek akik nem a kijelölt határátlépési pontokon keresztül érkeznek, és nem müködnek együtt a magyar hatóságokkal azonnali hatállyal kiutasíthatók, az ENSZ egyezmény 32. cikkelye alapján csak a jogszerüen tartózkodó menekültek nem utasíthatók ki, a jogszerűtlenül belépők viszont igen.

 Magyarország jogállam, a törvények mindenkire vonatkoznak és az ország területére belépők kötelesek betartani az ország törvényeit.

Az ENSZ egyezmény 32. cikkelye alapján a törvényeket be nem tartó, a hatóságokkal nem együttműködő személyek, még akkor is kiutasithatók közrendi vagy nemzetbiztonsági okokból, ha egyébként jogszerűen léptek az ország területése.

Miután legtöbb migráns biztonságos európai országokon keresztül érkezik az országba, a határátkelőhelyen a hatóságok mindenképp kérni fogják a migránsok számára azon országok által kiállított okmányokat, amelyeken eddig keresztül utaztak. Különösen fontosak az uniós regisztrációs dokumentumok. Aki véletlenül elveszitette ezeket, a dokumentumokat annak mindenképp célszerű ha visszautazik Athénba hogy az uniós regisztrációt igazoló dokumentumról, hiteles másolatot igényeljen.

A zöldhatáron keresztül okmányok nélkül érkezőket, nemzetbiztonsági kockázatot jelentő személynek kell tekinteni, és nem fogjuk beengedni az országba.

Akik nem Magyarországot tekintik végső uticéljuknak, azok számára javasoljuk hogy már Athéban, de legalább valamelyik közbenső államban adják be vízumkérelmüket azon ország követségén, ahová utazni akarnak.

Ezt minél később teszik meg, annál hosszabb ideig kényszerülhetnek befogadó vízumra várni a röszkei menekült táborban, vagy a magyar-szerb határ szerbiai oldalán.

 Magyarország minden nemzetközi, emberi jogi és uniós kötelezettségét teljesiti azok javára a jogszerűen lépnek az ország területére, de érvényesiteni fogja a törvényeket a jogellenesen itt tartózkodókkal és azokkal akik nem tartják be a törvényeket.

Befogadásra csak azok számíthatnak akik betartják a fogadó állam törvényeit.

Meg kellene értetni a menekültekkel, hogy jobb ha még Athénban regisztráltatják magukat, ott adják be a menekültkérelmüket és kérnek menedékjogot az ottani nagykövetségeken.

1. Minél hamarabb beadják a menekültkérelmüket, annál hamarabb lesz elbirálva. ( A balkáni csatangolással idő veszitenek )

2. Athénban melegebb van.

3. Kellemesebb melegben a görög tengerparton megvárni, a kérelem elbirálását, mint a röszkei kukoricaföldön fagyoskodva.

4. Ha a törvényeket megsértve erőszakosan a zöldhatáron keresztül betörve próbálnak európába bejutni, azzal a kiutasitást kockáztatják és utána évekig esélyük sem lesz az unióba bejutni.

5. Ha netalántán mégsem fogadják el, a menekültkérelmüket akkor nem költik a pénzüket felesleges utazási kiadásokra.

Sz.Cs. 

Szerző: Nem leszünk gyarmat !  2015.09.04. 16:47 1 komment

Címkék: demokrácia jogállam migráció menekültek mangalica Orbán

A bejegyzés trackback címe:

https://nlgy.blog.hu/api/trackback/id/tr857760226

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása