bush.jpg

Gyakran halljuk nyugati politikusok felháborodását, ha valamely diktátor ( Kadhafi, Szaddam Husszein, Gyurcsány ) saját népe ellen vet be katonákat, a tüntetők közé lövet. Ilyenkor hatalmas média-kampányokra követelik, szankciókat, katonai beavatkozást, légtérzárat és hasonlókat követelnek. 

De vajon emlékszik valaki hasonló elitélő médiakampányokra   1992-ből, amikor a Los Angelesi tömegtüntetések és zavargások leverésére Georges Bush amerikai elnök bevetette a hadsereget. A tüntetésekben 53 ember halt meg amelyek közül legalább 10-et a Nemzeti Gárda és a Los Angelesi rendőrség tagjai lőttek agyon. (1 )

Az ifjabb Bush később szintén az apja nyomdokaiba lépett, a katrina hurrikán után kialakult helyzetben ismét bevetették a nemzeti gárdát.

"Nation magazinban megjelent, több mint egy éven keresztül írt oknyomozó riportból: A cikk szerint a vihar után fehér milíciák alakultak, amelyek vadásztak a feketékre, és tizenegy embert lőttek meg, igaz, senkit sem halálosan. Egy fekete férfit "kapd el a niggert" felkiáltással lőtték nyakon." ( 2)

 Ezen esetek kapcsán a mainstream médiában nem jelentek meg felháborodott moralizáló cikkek, a saját népükre lövető diktátorokról és a Nyugat-Európai államok vezetői sem sürgettek szankciókat.  

rendőrök.jpg

lövöldözés.jpg

 

los_angeles.jpg

( 1 )   http://fn.hir24.hu/vilag/2012/04/27/20-eve-borult-langba-los-angeles/

        http://hu.wikipedia.org/wiki/1992-es_Los_Angeles-i_zavarg%C3%A1sok

(2)  http://www.origo.hu/nagyvilag/20090901-new-orleans-katrina-hurrikan-negyedik-evfordulo.html

    Sz.Cs.

Szerző: Nem leszünk gyarmat !  2014.02.21. 21:19 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://nlgy.blog.hu/api/trackback/id/tr225826122

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása