Amikor 1805-ben Napóleon Bécs városához érkezett, a legenda szerint megkérdezte tanácsadóját, hogy mit tegyen a magyarokkal? Ő ezt válaszolta:Felség! A magyarok felnéznek nagyjaikra, és büszkék a múltjukra. Vedd el e nép múltját, és azt teszel velük, amit akarsz!” Szomorúan láthatjuk, hogy ezt a politikát következetesen alkalmazták és alkalmazzák ma is a magyarsággal szemben. Ez történt a Habsburg-korban, a II. világháború utáni diktatúrában és sajnos napjainkban is.(1)

Általános törvényszerűség hogy minden rendszer és hatalmi elitváltás utáni rendszer igyekszik saját legitimitásának növelése érdekében minél jobban besározni az előzőt.

A tanácsköztársaság sötétre festette a dualizmus rendszerét, a Horthy rendszer sötétre festette a tanácsköztársaságot és a kommunizmust, a 45 után sötétre festették a megelőző Horthy rendszert, és a rendszerváltás után szocializmusról is rosszabb képet festenek mint valójában volt.

1945 után a hatalomra került kommunista pártnak elemi érdeke volt a megelőző Horthy rendszer minél több hazugsággal történő befeketitése, mocskolása. A választásokat megnyerő kisgazdapárt ellen szükség volt a Horthy fasizmus legendájára. büntudatkeltő kampányok fontos szerepet játszottak az ellenzék ledarálásában.

Hankiss Elemér igy ir erről a jelenségről:"A negyvenes-ötvenes évek fordulóján a hatalomgyakorlás egyik ősi mechanizmusa jött mozgásba. 'Bűntudatot keltek benned --> úgy hogy csak tőlem remélhetsz feloldozást --> igy függőségbe kerülsz tőlem' mechanizmusa....Végletesen kegyetlen formában ez a koncepciós perek gyakorlatában jelent meg.....A közösségekkel kapcsolatban már irtam arról, hogy előbb az egész ország bélyegeztetett meg fasisztának, majd ő meg ő osztályellenségnek, a régi rend hivének, kapitalizmus bérencének,reakciósnak,titóistának a parasztok egy része kuláknak."

A fasizmussal való riogatás folyamatosan visszatért: 1956-ban a Horthy fasiszták ellen kellett behivni a szovjet hadsereget, Grósz elvtárs is fasizmussal riogatott 1989-ben. Az Antall kormány ellen is bevetésre került a fasizmus vádja, a médiaháborúban ez volt a balliberális oldal fő érve.

A régi baloldalnak a hatalom megszerzéséhez legitimálásához volt szüksége a történelem meghamisitására, a nemzetek beolvasztására és megszüntetésére törekvő euro-atlanti birodalomnak pedig a nemzeti öntudat és a nemzeti érzés felszámolása a célja. A balliberális médiában minden olyan hazafit gyaláznak, aki harcolt a hazájáért és küzdöt az ezeréves magyarország területi egységének megmaradásáért. A nemzeti öntudat elsorvasztása megkönnyiti az ország gyarmatositását.

A történelemhamisitás technikái már elég kifinomultak. A hivatásos történészek, még ha balliberálisok is általában valós tényekről, valós eseményekről beszélnek. Ebben a körben a direkt hazugságok nagyon ritkák, inkább a tények félremagyarázásával, félreértelmezésével  és fontos tények, körülmények elhallgatásával manipulálnak.

A másik kör a balliberális média, már sokkal gátlástalanabbul hazudik, az ATV riporterek, műsorvezetők, a balliberális beszélgetőműsorok voks, heti hetes,Friderikusz,Juszt műsorok, nem is beszélve a gondosan szelektált betelefonálókról már a történelmi tények tekintetében is rendszeresen hazudnak.

A balliberális politikusok történelmi ismeretei is a hazug történelmi klisékre épülnek.

A hatvanas-hetvenes évek történelemóráin, még úgy tanitották a II.világháborút hogy a náci  Németország 1939-ben megtámadta Lengyelországot, miközben a Szovjetunió felszabaditota Lengyelország másik felét.( elhallgatva a Molotov-Ribentrop paktumot, elhallgatva hogy az NKVD közel kétmillió lengyelt deportált szibériába, Kazahsztánba.

Az 1956-os forradalom sokáig fasiszta csőcselék zavargásának volt beállitva.

Azóta több hasonló klisé és mitosz megdőlt.

Ságvári Endre nem is volt akkora hős.

Kassa bombázását szovjet repülők végezték.

Kiderült az is hogy a kiugrás nem Horthyék ügyetlenkedése miatt nem sikerült, azóta brit dokumentumok alapján kiderült, hogy az angolszász országoknak beleértve az USA-t is akkor már nem volt érdeke  magyarország kiugrása, akkor már attól féltek jobban hogy a kiugrás illtve a keleti front gyors összeomlása esetén nem az Elbánál hanem esetleg a  Szajnánál találkoznak a szovjet hadsereggel.

A "Numerus Calusus" egy szóval sem emliti a zsidókat.

Sz.Cs.

(1)     http://ujember.katolikus.hu/Archivum/000820/1503.html

Szerző: Nem leszünk gyarmat !  2014.02.06. 12:43 Szólj hozzá!

Címkék: hazudik az ATV

A bejegyzés trackback címe:

https://nlgy.blog.hu/api/trackback/id/tr175781320

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása